Friday, March 26, 2010

[轉載] 我的愛情故事 - 我遇見了她 《十一》

【轉載自香港討論區 - 我 的愛情故事 - 我遇見了她 (親身經歷)(完)

[轉載] 我的愛情故事 - 我遇見了她 《十》

我好耐都未試過咁開心啦。由於有其他人係度既關係,當我見到阿威、阿文時,並無同佢地講再度重遇Christine。但我點會暪得過佢地啦。
不過佢地可能人多,所以無來質問我。我地行到約五點鐘就出來! 然後就去左佐敦食埋飯,大約食到約未到八點半度,就散啦。我搭小巴返觀塘。收到由Christine打來既電話。

我:<喂…>
Christine:
我:<梗係知啦! 做咩野?>
Christine :<無乜特別! 你係街呀?>
我:<係呀~>
Christine:<咁無野啦 >
我:<仲咩野呀?講來聽下啦。>
Christine:<我忽然間好想去觀塘度食糖水。你都唔得閒,下次先啦。>
我:<唓! 我家下搭車返緊觀塘呀!>
Christine:<但係!我仲係銅鑼灣喎。你怕唔怕夜呀?>
我:<傻啦…點會怕呢?你到觀塘時打比我啦。>
Christine:<好啦…一陣見啦 ^^!>

當同佢講完電話後,死喇…我係唔係發緊夢呀?我自己都有點難以置信。我搭緊車既時候,仲係度諗緊點開口約佢出來。本來由早上充滿著滿心既希望,突然間又開始充滿著忐忑不安既心情。情緒化有時唔係女人既專利。男人有時係唔清楚自己點做時。一樣會係咁。不過,Christine 既電話後,我就已經一掃擔憂既感受啦! 因為,我同Christine即將會有第一次既約會。 


[轉載] 我的愛情故事 - 我遇見了她 《十二》

No comments:

Post a Comment